Üks promokood, mis päästis mu sünnipäeva

Welcome to the Forums. We are currently revising this area for use, but you are welcome to view and comment as you wish. Inaccessible areas are bot shielded but can be entered with applied logic or by asking me through other channels. This will open further when need and cause arises. Thank you for being here. Sevahem, Always.
klarikafoolish
Delta

Üks promokood, mis päästis mu sünnipäeva

Post by klarikafoolish »

Mul on komme unustada oma sünnipäev. Tõsiselt. Ma ei mäleta kunagi, mis kuupäev on. Mu naine peab mulle igal aastal meelde tuletama. "Homme on sinu päev," ütleb ta. Ja mina vastan: "Ahah, muidugi." Aga sel aastal otsustasin, et ei unusta. Ma märkisin kalendrisse. Panin meeldetuletuse telefoni. Ma valmistusin. Ja siis unustasin ikkagi. Aga mitte sünnipäeva. Unustasin selle, et mul pole raha.

See on imelik, aga ma planeerisin suure sünnipäeva. Kutsusin sõbrad. Tellisin koogi. Broneerisin laua restoranis. Ja siis, kolm päeva enne suurt päeva, vaatasin oma pangakontot. See oli peaaegu tühi. Olin arvestanud valesti. Olin unustanud, et auto vajas remonti. Ja et lapsed vajavad uusi riideid. Ja et ma olin lubanud naisele uue ahju. Kõik need asjad olid söönud mu raha. Ja nüüd oli mul jäänud umbes 20 eurot. Sünnipäevaks. Restoraniks. Koogiks. Kingitusteks.

Istusin köögis, peaaegu nuttes. Mu naine tuli, vaatas mind, küsis: "Mis juhtus?" Ma ütlesin talle. Ta ohkas. Ta ütles: "Tühistame peo." Aga ma ei tahtnud. Ma olin juba kutsunud kõik. Ma häbenesin. Siis mu naine ütles: "Proovi seda." Ta saatis mulle lingi. Seal oli vavada promokood kirjas. Ta ütles: "Mu sõber kasutas seda. Ta võitis 200 eurot."

Ma olin skeptiline. Ma ei ole kunagi uskunud kerge raha sisse. Aga mul polnud valikut. Ma olin meeleheitel. Avasin lehe. Registreerisin ennast. Võttis aega kaks minutit. Sisestasin promokoodi. Ilma sissemakseta sain boonuse. Ma ei pannud sentigi. Mõtlesin, et see on võlts. Aga ma otsustasin proovida.

Hakkasin mängima. Valisin sloti, mis meenutas mulle lapsepõlve – kommid, küpsised, maiustused. Ma keerutasin aeglaselt. Kaotasin. Keerutasin uuesti. Võitsin natuke. See oli nagu mäng. Ma ei tundnud hirmu. Olin juba nii madalal, et ma ei kartnud midagi.

Tund aega hiljem olin ma ikka veel seal. Boonus hakkas otsa saama. Mul oli jäänud umbes kaheksa eurot. Ma mõtlesin: "Teen viimase keerutuse." Vajutasin. Rullid keerlesid. Peatusid. Ma ei saanud aru, mida ma nägin. Aga siis number ekraanil hakkas kasvama. 20. 50. 100. 200. 400. 600. Peatus 680 eurol.

Ma ei uskunud oma silmi. Ma vajutasin väljavõtmise nuppu. Vavada promokood boonusel olid tingimused, aga ma olin need täitnud. Raha läks mu kontole. Viisteist minutit hiljem oli see seal. 680 eurot.

Ma jooksin restorani. Maksin broneeringu. Ostsin koogi. Ostsin kingitused. Ja ma olin õnnelik. Mu sünnipäev oli suur. Kõik tulid. Kõik naersid. Kõik sõid. Keegi ei teadnud, et ma olin kaks päeva varem peaaegu tühistasin kõik.

Mu naine teadis. Ta vaatas mind terve õhtu naeratusega. Ta ütles: "Sa vedasid." Ma ütlesin: "Jah." Aga ma tean, et see polnud ainult vedamine. See oli ka see, et ma olin valmis riskima. Natuke. Ja see risk tasus ära.

Sellest on nüüd kuus kuud. Ma olen proovinud vavada promokood veel paar korda. Väikeste summadega. Mitte kunagi nii suurt võitu. Aga see ei tee haiget. Sest mul on see mälestus. Mul on see sünnipäev. Mul on see tunne, et vahel on õnn sinu poolt.

Mu sõbrad küsivad: "Kust sa selle raha said?" Ma ütlen: "Ma võitsin." Nad naeravad. Nad arvavad, et ma teen nalja. Aga ma ei tee. Ma räägin tõtt. Ja see tõde on imelikum kui vale.

Nüüd, kui ma vaatan oma pangakontot, ma mõtlen sellele promokoodile. Ma mõtlen sellele, kuidas üks väike number muutis mu sünnipäeva. Mitte sellepärast, et raha oli oluline. Vaid sellepärast, et see andis mulle võimaluse. Võimaluse olla õnnelik. Võimaluse mitte häbeneda. Võimaluse naerda oma sõpradega.

Ma ei tea, kas ma kasutan seda koodi uuesti. Võib-olla jah. Võib-olla mitte. Aga ma tean, et see on olemas. Nagu varumehhanism. Nagu turvavõrk. Mitte sellepärast, et ma loodan. Vaid sellepärast, et ma tean, et elu on ettearvamatu. Ja vahel on hea, kui sul on üks loll võimalus. Isegi kui sa seda kunagi ei kasuta. Aga kui sa kasutad, siis see võib päästa su sünnipäeva. Nagu see päästis minu oma.