Szerintem mindenkinek vannak olyan napjai, amikor egyszerűen minden összejön ellened. Nekem pont ilyen volt a múlt csütörtök. Reggel elkéstem a munkából, mert a villamos lerobbant. Délben rám szólt a főnök, hogy a heti riportban hibáztam, pedig biztos voltam benne, hogy jól számoltam. Délután pedig becsuktam az ujjam az ajtóban, és úgy fájt, hogy majdnem elsírtam magam. Mire hazaértem, tele volt a fejem, és csak arra vágytam, hogy kikapcsoljak valamivel. Nem akartam se sorozatot nézni, se olvasni. Csak ülni, és nem gondolni semmire.
Elővettem a telefonom, és eszembe jutott, hogy hetek óta nem néztem meg a kedvenc online kaszinómat. Nem nagy tétekben játszom, inkább csak úgy, mint valaki, aki szereti a pörgést és a váratlan fordulatokat. Valahogy mindig feldob, amikor pörgetek egyet a nyerőgépen, és közben izgulok, hogy jön-e valami jó szimbólum. Tudom, hogy sokan ódzkodnak a szerencsejátéktól, de én mindig is úgy álltam hozzá, hogy ez szórakozás. Olyan szórakozás, ami néha még pénzt is hoz.
Azon az estén bejelentkeztem, és először csak a számlaegyenlegemet néztem meg. Aprócska összeg volt rajta, annyi, amennyit nem sajnálok elveszíteni. Talán havi szinten ennyit szánok erre a hobbira, mint más a mozijegyre vagy a kávéra. Ekkor vettem észre, hogy van egy bónuszajánlat, amihez éppen vavada promo codes kellene. Ez már hetek óta ott virított az oldalukon, és mindig elfelejtettem kipróbálni. Most viszont szükségem volt valami apró örömre, ezért beírtam, és kaptam egy kis extra kreditet. Nem volt nagy összeg, de ingyen pörgetést adott néhány népszerű játékra.
Elkezdtem játszani. Először csak úgy lazán, néztem, ahogy a szimbólumok pörögnek. Aztán az egyik pörgetésnél három azonos gyümölcs esett ki, és jött egy kisebb nyeremény. Aztán megint pörgettem, és jött egy másik. Nem volt semmi világrengető, de a napom ettől még sokkal jobb lett. Észrevettem, hogy mosolygok, pedig az előbb még szinte sírtam volna. A telefonom világító kijelzője olyan volt, mint egy kis ablak egy másik világra, ahol nem számít, hogy becsípődt az ujjad, vagy a főnököd milyen hangon beszélt veled.
Érdekes, hogyan tudja valaki feldobni a hangulatodat egy ilyen apróság. Nem a pénz miatt, mert a nyereményem sokkal kisebb volt, mint amennyit alkalmi munkákkal szoktam keresni. Inkább az az érzés, amikor valami megtörténik, amire nem számítasz. Egy random generátor eldönti, hogy most veled van a szerencse. Az életben ennyi kiszámíthatatlan dolog van, és ez a játék pont ezt a kiszámíthatatlanságot adja vissza játékos formában.
Belegondoltam, hogy mennyi rossz hír vesz körül minket mostanában. A hírekben mindig valami borzasztó dologról beszélnek. Az emberek panaszkodnak a hétköznapokra, a drágulásra, a rohanásra. Ilyenkor jól esik egy olyan tevékenység, ami csak velem foglalkozik. Nincs rajta kívül más, csak a képernyő, a hangulat, és a lehetőség, hogy akár egy kis nyereménnyel zárom az estét. Persze, tudom, hogy ez illúzió. A kaszinó mindig nyer hosszú távon. De a hétköznapi ember, aki felelősségteljesen játszik, nem azért teszi, hogy meggazdagodjon. Hanem azért, hogy kikapcsolódjon.
Azon az estén még legalább fél órát játszottam. Jó pár különböző játékot kipróbáltam. Volt olyan, ami gyorsan levitte az egyenlegemet, de volt egy, ahol sokáig kitartottam. Aztán történt valami. Egy olyan bónuszkör, amit addig soha nem láttam. Egyszerűen csak úgy jött, mint aki a semmiből bukkan elő. A képernyőn lévő karakterek ugráltak, a zenék felgyorsultak, és a kijelzőn egyre több nyereményösszeg jelent meg. Végül egy olyan számot láttam, amintől felszisszentem. Persze nem sok pénz, de ahhoz képest, hogy milyen keveset tettem be, nagyon jó arány volt. Ekkor kapcsoltam ki a játékot.
Másnap reggel, amikor felébredtem, még mindig jó kedvem volt. Az ujjam már nem fájt annyira, a munkahelyen pedig minden rendben ment. A vavada promo codes apró ajándéka nélkül valószínűleg nem is ültem volna le játszani. Ez a kis kód, amit beírtam, pontosan olyan volt, mint egy apró, barátságos jelzés: „hé, próbáld ki, hátha szerencséd lesz.” És lett is. Nem akarok senkit rábeszélni, aki nem szereti ezt a fajta kikapcsolódást. De aki úgy érzi, hogy egy unalmas vagy rossz napon szeretne valami mást csinálni, annak ajánlom, hogy próbálja ki felelősségteljesen. Nem kell nagy összegeket kockáztatni. Elég egy apró tét, egy jó hangulat, és az a fajta izgalom, ami a hétköznapokból hiányzik.
A legfontosabb tanulság számomra az, hogy a szerencsejáték nem a menekülés a problémák elől, hanem egy lehetőség arra, hogy egy pillanatra átvedd az irányítást a saját érzéseid felett. Az élet tele van kiszámíthatatlan dolgokkal, de a játékban legalább te választod meg, mennyit teszel fel, mikor lépsz vissza, és hogyan kezeled a győzelmet vagy a veszteséget. Én azóta elhatároztam, hogy nem hagyom, hogy a rossz napok lehúzzanak. Inkább keresek egy apró örömöt, akár egy játékot, akár egy sétát, akár egy beszélgetést a barátaimmal. Azon a csütörtökön például sikerült. És ezért hálás vagyok annak a kis kódnak és a véletlennek, ami abban a pillanatban mellém szegődött.
Egy este, ami megváltoztatta a rossz napomat
-
klarikafoolish
- Epsilon